Oto Saç Klonlama Nedir?


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /home/huseyin/domains/sacidokulenler.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Oto saç klonlama, saç aşısı olarak da adlandırılmaktadır. Saç dökülmesi kadın ve erkeklerde birçok nedene bağlı olarak yaşanabiliyor. Genetik yatkınlıklar, hormonal değişimler, demir eksikliği  stres ve diğer nedenler… Oto saç klonlama uyuyan kök hücreler uyandırılarak, saç folikül hücrelerine dönüşüm sağlanır. Bu sayede saç kökü olmayan bölgelerde yeni saç kökü oluşumunun gözlemlenmesi, bu yöntemi diğerlerinden ayıran en büyük özelliktir.

Hücreler arası bağlantıyı sağlayan ekstraselüler matrix, vitamin ve prp kombinasyonundan oluşmaktadır. Uyuyan kök hücreler , folikül hücrelerini modelleyerek yeni saç çıkışını sağlamaktadır. Amerika’da FDA onayı alan ve organ kopmalarında bile kullanılan sihirli toz 2008 yılından beri saç tedavilerinde kullanılmaktadır.
Saç ve kaş tedavileri, yetersiz donör bölgeli saç ekimleri, lupus ve saç kıran tedavilerinde bu toz kullanılmaktadır.
Oto klonlama ile saç ekim sonucunda saç kalitesi artar. Saç kökü sayısında artış görülür. Yeni saç kökleri oluşumu yaşanabilir.
Uygulama ‘microneedle’ tekniği ile 1 saat süre saçlı deriye uygulanmaktadır. Oto klonlama uygulamasının en önemli özelliği 2.bir seansa gerek olmamasıdır. Türkiye’deki uygulamalarda d 2. seansa ihtiyaç duyulmamıştır.

oto-klonlama-nedir

Buraya da bakın

Aspirin Saç Dökülmesine İyi Gelir Mi?

Aspirin, ağrı kesici, ateş düşürücü ve diğer bir ismi ile kan sulandırıcı ilaç olarak biliniyor. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.